DEVLET'TEN 12 BİN KİŞİYE İŞ MÜJDESİ

DEVLET

Devletten 12 Bin Kişiye İş Müjdesi. Başbakan'ın açıkladığı yeni teşvik sistemi meyvelerini vermeye başladı

Müjdeli haberlerin geldiği yeni  teşvik sisteminin uygulamaya girdiği 19 Haziran'dan bu yana teşvik belgesi müracaat sayısının 277'ye, toplam tutarının ise 3,2 milyar liraya ulaştığına dikkat çekilirken, bu müracaatlarla öngörülen istihdamın  12 bin kişi civarında olacağı duyuruldu.

 

 

Yapılan  açıklamada, yeni teşvik sisteminin Türkiye'nin istikrarlı ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacağına işaret edilerek, bu yılın ikinci yarısında büyümenin ilk yarıdan yüksek olmasını ve bunda da yatırımların önemli bir payı olmasının  beklendiği vurgulandı. "Türkiye, hem yerli hem de yabancı yatırımlar için güvenli bir limandır, biz şimdi bu limanın kapasitesini genişlettik ve onu daha da cazip hale getirdik" denilen açıklamada, destekleme sınıfı açısından müracaatların 2,1 milyar lira tutarındaki 164 adedi bölgesel desteklerden, 857 milyon lira tutarındaki 111 adedi genel teşvik uygulamalarından ve 271 milyon lira tutarındaki 2 adedi büyük ölçekli yatırım desteklerinden yararlanılacağı   belirtildi.

 

Yatırım teşvik sisteminin, Türkiye'nin diğer makroekonomik politikaları ile birlikte ele alınarak cari açığın düşürülmesi, ülkenin rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir büyümenin yakalanması hedefleri doğrultusunda ve cari açığın iyileştirilmesi kapsamında benimsenen Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) ve İhracata Dönük Üretim Stratejisi çerçevesinde yeniden ele alındığına işaret edilen açıklamada şu bilgiler yer aldı. "19 Haziran 2012 tarihinde uygulanmaya konulan Yeni Teşvik Sistemi'nin 23 günlük uygulama sonuçları sistemin uyandırdığı ilginin bir göstergesidir. Yapılan yeni teşvik belgesi müracaat sayısı 277'ye, bu müracaatların toplam yatırım tutarı ise yaklaşık 3,2 milyar liraya ulaştı. Bu müracaatlarla öngörülen istihdam 12 bin kişi civarında olacaktır."



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret